divendres, 12 d’abril del 2013

12/04/2013 Preparant l'informe preliminar


 Treballant l’informe preliminar

Un dels aspectes que crec interessants a destacar en l'informe preliminar i d’aquest mètode d’avaluació, és que focalitza la identificació de les condicions de treball relacionades amb l’organització del treball que poden ser nocives per a la salut, i no les característiques individuals o de personalitat.

Que tot l’enfocament dels factors de risc psicosocial es basa en bona part atenent a l’estrés com al precursor de la malaltia o problemes en la salut.

Que integra models conceptuals relacionats amb la inseguretat, el treball emocional , i els conflictes originats en la necessitat de compaginar tasques i temps laborals, familiars i socials.

Sobre les referències legislatives:

Trobem referències normatives en la llei 31/1995 de prevenció de riscos psicosocials (LPRL ) i en concret pel que fa a la necessitat de combatre’ls en el seu origen en en el Reglament dels serveis de prevenció RSP, RD 39/1997.

L’informe preliminar serà presentat al Grup de Treball, format per representants de l’organització, delegats de prevenció i amb l’assessorament de l’Àrea de Prevenció de riscos Laborals del Departament d’Empresa i Ocupació.