dimecres, 24 d’abril del 2013

24/04/2013 Anàlisi de les exposicions



Les situacions en vermell seran les que calen tractar de forma més prioritària.Entre altres aspectes, avui hem parlat del tema de la previsibilitat, és a dir, sovint els treballadors del Departament no tenen ni la informació adequada per fer la feina o be el temps suficient per poder gestionar correctament les tasques.

La falta de previsibilitat també pot estar relacionada amb l’absència d’informació o amb pràctiques de gestió de la informació i de comunicació centrades en qüestions supèrflues, i no en les quotidianes del treball,per la qual cosa no augmenten la transparència del coneixement.


Una mesura per fer-hi front podria ser la formació i acompanyament, i suport en els canvis de tasques, noves gestions i programes, etc. 


Un altre tema vermell és la qualitat de lideratge. A que pot ser degut ?


Aquesta exposició és una incidència clara sobre la qualitat de la gestió d’equips humans que fan els comandaments immediats. Aquesta dimensió està molt relacionada amb la dimensió de suport social de superiors. Té a veure amb els principis i els procediments de gestió de personal i la capacitació dels comandaments per aplicar-los.


Hem analitzat la DOBLE PRESÈNCIA;  Destaco el fet que hem detectat que un 76,32% de les persones està exposat a la situació de doble presència. En concret, les dones més, en un 86,9% i els home en un 62,2%. Es comenta que el nou decret d'horaris pot haver tingut una incidència negativa, sobretot el fet de la reducció de dies de lliure disposició i permisos.Surten idees per proposar mesures preventive, com per exemple proposar a la Funció Pública de poder disposar dels dies de vacances al llarg de l'any, no només en període de juliol/agost. Poder-lo distribuir com els die de lliure disposició.


Hi ha normatives que obliguen que si una persona s'agafa dies sense sou, aquests han de ser com a mínim de 10 dies seguits. Es proposa demanar suprimir aquest mínim. En definitiva es conclou que es revisaran tote les circular per trobar aquells aspectes que permetin tenir més flexibilitat d'organització.


Es parla de possibles millores mediambientals que puguin contribuir a millorar questions d'espai, de proximitat i d'augmentar el suport entre equips.