dijous, 7 de febrer del 2013

07/02/2013 contextos de treball




El context de treball, al meu parer,  determina en gran mesura la tipologia de riscos psicosocials.

Les unitats que avaluarem som les dependències dels serveis territorials i també les oficines oac's, oficines d'atenció ciutadanes. Son, per tant llocs de treball amb una caractarística compartida que és la de treballar amb atenció al públic.
Sovint l'atenció al públic sol produir un factor de càrrega emocional pel fet que s'està constantment atenent demandes, sovint problemes, instàncies, sol·licituds i en funció de com estigui organitzada la feina pot esdevenir un important factor d'estrés i esforç continuat.
dependrà de com la persona gestiona aquest entorn de treball, les seves preferències, les condicions que disposa per poder fer-ne una valoració.
Penso que és una gran oportunitat per fer comparatives de les diferents formes de gestió i com aquestes afecten a la productivitat i a la satisfació de les persones treballadores.

Com a complement en la cerca d'informació i per valorar la importància del context, recordo el treball del practicum I on els mestres i professors solen tenir una tipologia de problemes compartits i força diferents dels treballadors de l'administració de la Generalitat.

Trobo interessant aquest document on es comenten els problemes en que se solen trobar el professorat,