divendres, 8 de març del 2013

08/03/2013 Dificultats trobades







             Dificultats trobades

      Aquest és un espai diari a les dificultats amb les que em vaig trobant per a poder, a través del sistema check-list, plantejar possibles iniciatives correctores per anar avançant. 

Plantejant la possibilitat de grabar una sessió de sensibilització, he detectat retiscències a la gravació de la pròpia imatge de la persona que ha dinamitzat la primera sessió.

Per tant, considero més oportú optar per combinar altres elements  multimèdia.

      L'elaboració de vídeos com a material de suport, comporta en un primer moment un cert rebuig davant del fet que la persona ha de ser gravada en una sessió en directe. Les persones en general, son reàcies a aquests tipus d'enregistraments en imatges o sons per temor a no  resultar ser totalment de la seva satisfacció. S'incrementen les inseguretats de no fer-ho be, rebuig a la pròpia imatge, vergonya de l'ús posterior que se'n pugui extraure, dubtes sobre la possible reacció que tindran les persones conegudes, etc. Per això una possibilitat és optar per un enregistrament en vídeo que incorpori missatges i fotografies més externes, que no siguin de la pròpia persona.

Considero que, en la nova era que entrem dels canals multimèdia, aquesta aversió s'anirà reduint gradualment atès la gran quantitat de recursos audiovisuals i vídeos didàctics existents, com a resultats de gravacions de jornades i sessions formatives que circulen en entorn web.

  Possibilitats d'aplicació del mètode en un context diferent: l'economia social i cooperativa.

      Son moltes les empreses d'economia social i cooperativa que treballen en col·lectius d'exclusió social o be, amb persones amb discapacitats. Una de les preguntes que em sorgeixen és si aquest qüestionari podria ser d'aplicació per obtenir informació sobre la dimensió re-habilitadora del treball per les persones que tenen una discapacitat tant física com mental. Queda, per tant pendent, d'obtenir un millor coneixement sobre aquesta possibilitat. 


08/03/2013. Recopilar informació per anar construint el que serà l’informe final de l’avaluació de factors psicosocials



Un dels elements interessants del meu projecte d'intervenció és justificar els motius i característiques del mètode emprat, per a partir d'aquests, valorar si s'ajusta al context i si cal proposar millores que permetin cobrir els objectius proposats.


Per això, penso que és interessant recopilar informació per anar construint el que serà l’informe final de l’avaluació de factors psicosocials
Tècniques per l’avaluació de factors psicosocials

Existeixen diverses tècniques per l’avaluació de factors psicosocials. En funció de les característiques de l’empresa, número de persones treballadores, organització o objecte de l’avaluació és convenient utilitzar un mètode o altre (entrevista, grups de discussió, qüestionari…).

Crec que és convenient fonamentar en el nostre cas, l’ús del qüestionari no solament com a tal sinó com a eina que forma part d’una metodologia global de treball.


Les avantatges d’usar entre altres mesures l’ús del qüestionari com a instrument que forma part d’un mètode quantitatiu més global.

El qüestionari permet principalment: poder:  

· Panificar amb temps suficient què es requereix preguntar, sense oblidar punts importants.

· Fer una aplicació massiva i enquestar a un gran nombre de persones
treballadores.

· Conèixer les condicions que es produeixen en els llocs de treball i com
són viscudes i experimentades pel personal.

· Amb variables complexes, el qüestionari permet analitzar aquestes variables
de diferents aspectes mitjançant les preguntes.

· Fer comparació amb altres investigacions que s’hagin realitzat i
posteriors avaluacions o estudis.

· Permet conèixer la realitat d’un moment precís de forma molt ràpida.