dilluns, 11 de febrer del 2013

11/02/2013. Valorant el tema de la confidencialitat i protecció de dades




Valorant el tema de la confidencialitat de les dades i la informació

 
El tema de la confidencialitat és un tema cabdal, que es tracta a través dels documents formals que describen la metodologia en tot el procés.

Així mateix, pel que fa a la meva participació es considera oportú que sigui presentada tant al responsable de l'Àrea de prevenció, cap de servei, com a la resta del grup de treball que participa en els processos d'avaluació dels riscos psicosocials. Totes les meves referències han de ser genèriques sense poder donar noms, ni informacions que identifiquin les persones participants de l'avaluació.
Es recomana un seguiment intens de les meves aportacions al diari i s'insisteix que es faci en clau genèrica, global i des dels fonaments teòrics que serveixin per un aprenentatge del procés metodològic.
Ha sigut útil que iniciés el practicum I perquè d'alguna manera ja s'ha pogut observar la tipologia d'informacions que s'utilitzen en el context del practicum UOC.

Un altra punt interssant a comentar és els aspectes lligats de la inseguretat en el treball.

Una de les exposicions problemàtiques que pot estar present en tota persona treballadora, però encara més avui en dia és el tema de la inseguretat, però entenent que no només en els aspectes d’estabilitat d’ocupació, sinó que també referint-nos a l’angoixa en un context vivencial més ampli de la persona. Perexemple, davant de certes condicions de treball, de canvis que l’afecten en l’àmbit d’horari, tipus de responsabilitats, salari, també la mobilitat i molts altres més que en poden sorgir.

 El qüestionari, te unes preguntes que al meu parer mesuren força be aquesta dimensió i son les següents,

<!--[if !supportLists]-->· <!--[endif]-->En aquests moments estàs preocupat/ada…

…Per com seria de difícil trobar un altre treball en el cas que et quedessis a l’atur?

…Per si et canvien les tasques contra la teva voluntat?

… Per si et canvien l’horari (torn, dies de la setmana, hores d’entrada i sortida) contra la teva voluntat?

… Per si et varien el salari (que no te l’actualitzin, que te’l baixin, que introdueixin el salari variable, que et paguin en espècies, etc.)?

A les quals es pot respondre entre: Molt preocupat, Bastant preocupat, Més o menys preocupat, Poc preocupat, Gens preocupat i/o No contesta.

Crec que sobre aquestes qüestions serà d’interès després poder fer-ne una anàlisi a més tenint en compte el sexe, l’edat i sobretot també la unitat concreta del lloc de treball