dimecres, 13 de febrer del 2013

12/02/2013 Sessió d'utilització de les noves eines TIC. Reflexionant sobre el com



Sessió d'utilització de les noves eines TIC. Reflexionant sobre el com

Una vegada descrit les justificacions i el que volen aconseguir, llavors és quan també entra la descripció sobre com ho farem, com ens organitzarem.

Considero que el com és una part transcendental en els processos d’intervenció.

Així, quan més argumentat i descrites siguin les indicacions del com, més seguretat també es transmet. Penso que un dels frens a la implantació de les noves eines telemàtiques a l’administració és el temor a possibles descontrols, inseguretats jurídiques, incerteses augmentades pel fet que son administració i com a tal hem d’actuar com a garantia de legalitat i al servei de les persones usuàries i a la ciutadania en general.

Per això, cal descriure be, el com en situacions ordinàries i el com en aquells casos més estranys, que provoquen aquestes pors pel fet de ser una actuació nova que comportarà feines diferents.

Aquesta seria la proposta del com, i una vegada més, alhora de documentar-me dels treballs que poden haver en aquesta qüestió, trobo que hi ha un manual d’estil pel maneig d’aquestes eines a la Generalitat. En concret, es tracta de la Guia d’usos i estil a les xarxes socials de la Generalitat de Catalunya.


Acompanyo un resum del que penso que és més d’interès de destacar:

 
Con seria la metodologia d’interacció ?

La metodologia que s’emprarà es basarà en la Guia d’usos i estil a les xarxes socials de la Generalitat de Catalunya.

A tal efecte,  se seguirà com a norma general:

a) Respondre les al·lusions corresponents a la temàtica corresponent objecte de difusió com més aviat millor, amb un missatge directe que derivi a l’entorn web on trobar més informació.

b) En cas de consultes considerades com a crítiques en clau positiva: S’optarà per respondre amb la finalitat de mostrar que es dóna resposta a l’opinió dels usuaris, tot indicant que s’agraeixen les aportacions i s’estudiaran les propostes al respecte.

c) En cas de consultes crítiques en clau negativa: Caldrà estudiar amb profunditat la queixa i donar-li una resposta sintètica de forma constructiva.

d) Finalment, dir que, atorguem també tota la flexibilitat del món a variar la metodologia perquè hi tinguin cabuda totes les observacions, que es recollin al màxim totes les millores que proposin les persones que estiguin implicades i participant en el procés. Que sigui un Com actiu, àgil, orientat en el fons, pel sentit comú, de fer cada dia millor la nostra feina.